Beskæftiger sig med dobbelt ejendomsmæglere

Historisk, har ejendomsmæglere repræsenteret sælgeren af en ejendom. Sælger, er jo normalt den, der betaler deres Kommission, og agenter har derfor en forvaltningsforhold med sælgeren. Dette på ingen måde betyder, at agenter kan operere uden for grænserne af loven og etisk adfærd selvfølgelig. Det betyder blot, at ejendomsmægleren er bare, at en autoriseret agent af sælger for en bestemt transaktion.
Nyere tendenser har indført købers agenter, der normalt arbejder på honorar-basis udelukkende til køberen, og dobbelt agenter. Dobbelt agenter repræsenterer både sælger og køber, især i tilfælde, hvor agentens virksomhed notering selskab. Dobbelt agentur er lovligt i de fleste amerikanske stater; de fleste forbruger advocacy organisationer anbefaler dog mod ved hjælp af en dobbelt agent. Dette er fordi der er en Nedarv interessekonflikt for agent – de modtager en provision baseret på salgsprisen for ejendommen. Jo højere pris, jo højere deres Kommissionen, så deres argumentation er, at dobbelt agenter aldrig rigtig har købers bedste interesser på hjerte.
Hvis du har besluttet at arbejde med en dobbelt agent, skal videregives til både køber og sælger, og de begge er enige om skriftligt. Dobbelt agenter er bundet af lovgivning og etik at behandle både købere og sælgere ærligt, lige og retfærdigt. Dobbelt agenter kan være forhindret i at røbe fortrolige oplysninger om hver part til den anden. Dette kunne alvorligt skade forhandlingspositioner.
Den nederste linje i forbindelse med en dobbelt agent er at huske, at køber og sælger har modstridende interesser i prisen og andre salgsbetingelser. Det er meget vanskeligt for en agent til at virkelig og lige så repræsentere begge parter, da de modstridende interesser gør det i sagens natur umuligt. Hvis du vælger at bruge en dobbelt agent, være sikker på den nøjagtige karakter af dit forhold til en dobbelt agent er klart, ved hvilke tjenester agenten vil udføre for dig under transaktionen, hvordan agenten skal betales og hvordan eventuelle konflikter, der opstår skal håndteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.