Køb nu, betal senere

Der er fordele og ulemper ved at købe nu og betale senere. Førstnævnte kan hjælpe dig med at betale dit lån hurtigere og undgå en inkassos opkald. Sidstnævnte kan øge dine månedlige tilbagebetalinger og påvirke din kreditrapport. Sørg for at betale dit lån tilbage til tiden og sæt en rykker op i din kalender. Jo længere dit udbetalingsvindue er, desto bedre, da forsinkede betalinger vil skade din kreditrapport. Køb nu betal senere kan endda påvirke din kredit score, hvis du ikke foretager dine betalinger til tiden.

Når du handler online, skal du altid sørge for at kontrollere din kredit score, før du ansøger om et køb nu betal senere. Du skal vide, at det er muligt at reparere din kredit, før du ansøger om en BNPL. Et kreditkort er et godt alternativ, hvis din kredit historie er dårlig. Det er ikke dårligt for dig at købe nu, og det kan også hjælpe dig med at betale anden gæld. Men vær forsigtig, da du sandsynligvis vil blive opkrævet et gebyr for forsinket betaling.

Køb nu, Betal senere bliver mere udbredt, og det er ikke længere kun for fast fashion på de bedste afbetalingsider. Wayfair, Lululemon, Urban Outfitters og Target har alle lanceret et køb nu, betal senere option. En nylig undersøgelse foretaget af Amazon Mechanical Turk viste, at 49% af respondenterne var mænd og 51% var kvinder. Deres gennemsnitlige indkomst var under $ 20K. Mens procentdelen af forbrugere, der tjener mellem $ 20-40K, var relativt lav, steg den til 26% for dem med indkomster mellem $ 40-80K.

En stor fordel ved et køb nu, betal senere service er evnen til at betale i rater, hvor mange af betalingerne udskydes. Ud over at spare penge hjælper de korte betalingsperioder for mange BNPL-udbydere kunderne med at undgå at falde i gæld. Men hvis du ikke har råd til dine betalinger, kan det blive en glidebane at overforbruge. Så det er vigtigt at forstå alle de risici og omkostninger, der er forbundet med denne service.

Selvom mange mennesker finder konceptet tiltalende, er det vigtigt at overveje din økonomiske situation, når du overvejer et køb nu, betal senere mulighed. De fleste af disse programmer opkræver ikke renter og beregnes, efter at opgørelsen er lukket. Ikke desto mindre kan det være en god idé at bruge denne type finansiering. Hvis du holder dig til din betalingsplan, kan det ende med at blive et godt valg for dig. Når du har forstået fordelene ved denne mulighed, er det tid til at begynde at undersøge den.

En anden fordel ved køb nu, betal senere tjenester er, at du kan forsinke din betaling i måneder, endda år. Nogle store virksomheder opkræver ikke renter, hvis du betaler saldoen fuldt ud, inden forsinkelsesperioden udløber. I andre tilfælde ender du med at betale en høj rente. Nogle af disse er 39.9% ÅOP, hvilket stadig er lavere end hvad du ville betale for varen med det samme. Men husk, denne mulighed er dyr og kan føre til en masse gæld, hvis du ikke foretager betalingen til tiden.